sladká kuchařka

4. února 2009 v 13:48
Domácí čokoláda




Potřeby:
50 g kakaa
250 g cukru-moučky
250 g tuku Ceres
1 vanilkový cukr
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce škrobové moučka
Postup:
V pánvi rozpustíme tuk. Všechny ingredience smícháme na papíru, dáme do cedníku a pomalu přesíváme do rozpuštěného tuku. Potom směs odstavíme z plotny a necháme chvíli ztuhnout a přidáme 1 polévkovou lžíci rumu. Směsí pak naplníme formičky a necháme v chladu ztuhnout.


bublanina z třešní


Potřeby:
1/2 l hladké mouky
1/4 l cukru
3 vejce
1 prášek do pečiva
1/4 l smetany
1 lžíce krupicového cukru
700 g třešní
tuk na vymazání
strouhanka
želatina
Postup:
V zadělávací míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva, přidáme vejce a smetanu. Vše dobře promícháme, abychom neměli v těstu hrudky. Pak vymažeme pekáč, vysypeme jej strouhankou a vylijeme na něj těsto. Ovoce obalíme v krupicovém cukru a těsto jím poklademe. Bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Když vychladne zalijeme její povrch želatinou.





250 g cukru-moučky1 vanilkový cukr
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce škrobové moučky




Postup:
V pánvi rozpustíme tuk. Všechny ingredience smícháme na papíru, dáme do cedníku a pomalu přesíváme do rozpuštěného tuku. Potom směs odstavíme z plotny a necháme chvíli ztuhnout a přidáme 1 polévkovou lžíci rumu. Směsí pak naplníme formičky a necháme v chladu ztuhnout.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama